Fastelavnsboller ca 12 stk
100 g Nutana margarine
1 dl mandeldrik
50 g gær
250 g hvedemel
1/2 tsk groft salt
1/4 tsk kardemomme ( kan udelades)
1 spsk sukker
smelt fedtstoffet, kom det i mandeldrikken, rør gæren i, derefter de sidste ingr. Dejen slås godt sammen, hæver 20 min. Rulles ud, så der kan blive 12 firkanter.
Herpå lægges cremen, eller remonce, eller syltetøj, eller marcipan, osv.
Dejen rynkes sammen om fyldet til en lille pose, sættes på sammenføjningen på pladen, hæver igen 20 min.
200 grader 15 – 20 min.
Creme:
1 æg
1 1/2 spsk sukker
1 1/2 spsk mel
1 1/2 dl mandeldrik
lidt vanilje
Det hele piskes sammen og bringes i kog, koger et minuts tid, til det begynder at tykne
Ingen kommentarer:
Send en kommentar